Fűtés klímával

Tudta Ön, hogy fűtés klímával már egy lehetséges fűtési megoldás?

A mai modern klímaberendezések képesek fűteni az átmeneti vagy akár a teljes téli időszakokban is. Az eszközök ősszel és tavasszal a klíma fűtés funkciójával, télen ugyanúgy a fűtés üzemmódban teljes egészében ki tudja válatani a hagyományos gázfűtést.

Sokba kerül? Több lesz a számlám ha a fűtést klímával oldom meg?

Sok ügyfél érdeklődik, hogy vajon sokba kerül a fűtés klíma berendezéssel? Megemelkedhet majd az áramszámlám emiatt? Vajon többe kerül a fűtés klímával mint fa- vagy gázfűtés esetén?
Kollégáink mindig segítenek ezen kérdések megválaszolásában. A megfelelő típusú és méretezésű téliesített – fűtésre optimalizált eszközzel nem, hogy több lesz a számla, hanem akár 10-20%-os energiamegtakarítás mellet tudja élvezni a lakás kellemes hőmérsékletét. Ezen felül egy WIFIs eszköz mellett, akár ezt távolról is vezérelheti a klímaberendezést.

Miért olcsóbb a fűtő klíma használata? Hogyan lehetséges ez?

A klímaberendezés elve nagyon hasonló a háztartási hűtőberendezéshez vagy akár a mai modern hőszivattyúkhoz. Az eszközben egy hűtőközeg van, amelyet az összenyomás hatására hőt termel. Ezért lesz például a hűtő hátulja is meleg. A hűtőközeg tágulása esetén, például a hűtő belseje vagy egy szódásszifon betekerése , a gáz tágulása esetén lehűti annak környezetét. Ez a folyamat sokkal kevesebb elektromos energiát kíván meg, mintha például egy fűtőszálat felmelegíteniénk. A klíma esetén a 1 kW befektetett energia esetén kb 4 kW hőenergiát képes leadni, szemben egy hagyományos elektromos fűtő berendezés 1 kW energiából 1 kW hőenergiát képes csak leadni.

Ha ez kedvezményesebb akkor megéri váltani klíma fűtésre?

A meglévő teljes fűtési megoldást nem éri meg leváltani, mert a megtérülési idő 10 év lenne.

Amennyiben konvektorral vagy fával fűt ez esetekben mindenképpen megéri a fűtést klímaberendezéssel kiegészíteni. Így a hagyományos fűtési megoldás használható a ház bizonyos hőmérsékleten tartásához, a klímaberendezés pedig azonnal felfűti azt a helységeket ahol tartózkodik. A hagyományos fűtési megoldással, nem szükséges a teljes házat felfűteni, csak egy alacsonyabb optimális hőmérsékletet szükéges beállítani. A nagyobb hőigényű helységekben, aho ltartózkodik, ott pedig  a klíma fűtés gyors és kényelmes hőérzete miatt annak bekapcsolása után szinte azonnal élvezhető a kellemes meleg hőhatás. Kisebb-nagyobb, 40-80 m2-es lakásokban kimondottan javasolt ez a kiegészítő fűtés.

Amennyiben új vagy régi építésű, de megfelelően szigetelt (műanyag nyílászárók, külső szigetelés a falakon) helységet szeretne fűteni és nyáron hűteni is, ez esetben is mindenképpen javasolt a klímaberendezés használata fűtési és hűtési üzemmódban is.

Melyik klímát válasszam?

A mostani klímaberendezések mindegyike tud fűteni is, de mindenképpen érdemes a kollégák ingyenes tanácsait is kikérni. A klímaberendezésekből létezik -15, -20, -25 fokos kivitelű, vagy akár kartell fűtéssel vagy egyéb más extrákkal rendelzező verzió is.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a -15 fokos klímaberendezés nem tud -16 fokban fűteni, hanem azt, hogy ez esetben nem gazdaságos annak a használata. Kollégáink minden esetben felmérik a helyszíni műszaki paramétereket, megkérdezik a használati szokásokat és ezen információk birtokában javasolnak egy gazdaságos, megbízható fűtő klímaberendezést. A fűtés klímával BLOG tartalmaz több információt a témával.


    Klímaszerelés ajánlatkérés

    Tudjon meg többet a Fűtésre optimalizált klíma választó oldalon.

    Az alábbiakban a kollégák által javasolt, fűtésre optimalizált klímaberendezéseket láthatják:

    Mind a(z) 7 találat megjelenítve